Για εμάς
Group-35.png
Η Ιστορία μας
Group-50.svg
Το ξενοδοχείο «ΕΡΜΙΟΝΙΟΝ» είναι ένα από τα ελάχιστα δείγματα αστικής αρχιτεκτονικής της πόλης. Το κτίριο κτίστηκε το 1931 – 32, μετά από μελέτη του μηχανικού Μαξ Ρούμπενς, με προορισμό την ξενοδοχειακή χρήση, με εντολή και χρηματοδότηση των ιδιοκτητών του οικοπέδου και της επιχείρησης Πέτρου και Ηλία υιών Κωνσταντίνου Βαμβακά. Από αρχιτεκτονικής πλευράς είναι εκλεκτικιστικό τυπικό της περιόδου 1920 – 1930 με επιδράσεις ίσως από Θεσσαλονίκη ή έξω από την Ελλάδα, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό αρχείο διατηρητέων κτιρίων και οικισμών του ΥΠΕΧΩΔΕ, που δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα.
Η ιστορία του κτιρίου είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Κοζάνης για μισό και πλέον αιώνα και άρρηκτα συνδεδεμένη με σημαντικά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα. Το ξενοδοχείο εξυπηρέτησε εμπορικούς αντιπροσώπους, δημοσίους υπαλλήλους, διερχόμενους ταξιδευτές και περιηγητές της πόλης. Η πλατεία Νίκης, η κεντρική πλατεία της πόλης στην οποία το κτίριο δεσπόζει, είναι η πάλλουσα καρδιά της Κοζάνης όχι μόνο στον πολιτικό αλλά και στον πολιτιστικό τομέα.
about-img.jpg
Component-6-%E2%80%93-4.svg
Εδώ διεξάγονται οι μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις, οι διεκδικητικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και των φοιτητών, οι παρελάσεις και οι καταθέσεις στεφάνων στις εθνικές επετείους, τα κεντρικά λαογραφικά δρώμενα της Αποκριάς, η λειτουργία της Ανάστασης του Μ. Σαββάτου. Το ξενοδοχείο είναι μάρτυρας όλων των σημαντικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία. Στο ΕΡΜΙΟΝΙΟ διέμεινε και ο βασιλιάς της Αλβανίας Αχμέτ Ζιώγου τον Μάιο του 1939 καταφυγών μετά την εισβολή των Ιταλών στην Αλβανία, έχοντας μαζί το θησαυροφυλάκιο της χώρας του, μας πληροφορεί ο Κοζανίτης ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Παφίλης.
Το ξενοδοχείο
Το Ερμιόνιο είναι ένα ιστορικό κτίριο, Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του 1930 στο κέντρο της πόλης της Κοζάνης. Έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς βασιλείς, αρχηγούς κρατών, πρωθυπουργούς και άλλα ιστορικά πρόσωπα.

Ανακαινίσθηκε και λειτουργεί ως ξενοδοχείο 5*, το μοναδικό στην περιοχή. Στα πολυτελή του δωμάτια και σουίτες παρέχονται πλην των προβλεπόμενων, ατομικός ηλεκτρονικός υπολογιστής, adsl σύνδεση, αυτόνομη δορυφορική σύνδεση , flat tv και υδρομασάζ. Στο Ερμιόνιο λειτουργούν cafe brasserie, bar και roof garden, με θέα την κεντρική πλατεία της πόλης.

Σε κάθε χώρο υπάρχει ασύρματο δίκτυο internet wi-fi. Για την μεγαλύτερη ασφάλεια των οχημάτων σας διαθέτουμε θέσεις σε ιδιωτικό υπόγειο parking. Το κτίριο αφού χαρακτηρίστηκε διατηρητέο το 1986 επισκευάζεται σήμερα με σκοπό την επανάχρησή του ως ξενοδοχείου, από τους απογόνους κληρονόμους των αρχικών ιδιοκτητών. Μάλιστα κατασκευάστηκε και ο μικρός τρούλος στην κεντρική γωνία του τελευταίου ορόφου που η αρχική μελέτη προέβλεπε, αλλά δεν εκτελέστηκε τότε, προφανώς λόγω τεχνικών δυσκολιών ή υψηλού κόστους.

Όσο εκκρεμούσε το μέλλον του κτιρίου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και καταβλήθηκε προσπάθεια χωρίς επιτυχία από τον Δήμο Κοζάνης, το κτίριο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του, προκειμένου να διασωθεί.

Οι Υπηρεσίες μας
Ένας κόσμος υψηλών υπηρεσιών στα πόδια σας

Στο ΕΡΜΙΟΝΙΟ HOTEL, ο μοναδικός συνδυασμός πολυτελών υπηρεσιών και άνετων χώρων εγγυάται μια απολαυστική διαμονή.

  • Δωρεάν ασύρματη σύνδεση internet στους κοινόχρηστους χώρους για όλους τους επισκέπτες
  • Μπαρ: Kοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, πανοραμική θέα και μουσική (BAR)
  • 24ωρη εξυπηρέτηση δωματίου (room service)
  • Δωμάτια για μη καπνίζοντες
  • Δωρεάν ιδιωτικό παρκινγκ
  • Καφετέρια: Le Roi & Q Garden